Veel Gestelde Vragen

FAQ – Veel Gestelde Vragen

Hoe lang duurt het spel?
Je hebt vanaf het betreden van de ruimte 60 minuten om aanwijzingen te vinden, de puzzels te kraken en te ontsnappen. Na die 60 minuten eindigt het spel, ook als het niet gelukt is om te ontsnappen. Dit in verband met het prepareren van de ruimte voor een volgende groep.

Hoe laat en waar worden we verwacht?
15 minuten voor de geboekte tijd worden jullie verwacht in Eethuis Vers, het lunchrestaurant dat zich pal boven De Proefkelder bevindt aan de Oudegracht 210 in Utrecht. Vanaf daar worden jullie naar de ingang van De Proefkelder begeleid.

Wat is de minimum leeftijd?
Voor De Proefkelder is de advies- minimum leeftijd 16 jaar.
Deelnemers jonger dan 16 mogen indien gewenst aan de escaperoom deelnemen, maar altijd onder begeleiding van een volwassene.

Hoeveel mensen tegelijk?
De Proefkelder kun je spelen met een groep van tussen de 2 en de 6 personen.
Als je met een grotere groep wil komen kun je er voor kiezen om meerdere tijdsloten te boeken.
LET OP; Er is geen ruimte beschikbaar waar de ene groep op de andere kan wachten terwijl die aan het spelen is!

Is het eng / veilig?
De Proefkelder is geen enge escaperoom in de zin van horror, spoken en stuipen-op-het-lijf. Wel heel verrassend, uitdagend en spannend!
Het is helemaal veilig, aan alles is gedacht, maar mocht het nodig zijn dan kunnen alle deuren open d.m.v. een noodknop en kan iedereen direct naar buiten.
Het bijzondere aan De Proefkelder is dat je om te kunnen ontsnappen gebruik moet maken van al je zintuigen, dus ook ruiken en zelfs proeven. Onze spellen kunnen gespeeld worden door vegetariërs en veganisten en zijn geschikt voor mensen met vrijwel alle voedselallergieën. Mocht je een voedselallergie of voedingsmiddelen- gerelateerde aandoening hebben, meld dit dan alsjeblieft vooraf even zodat we samen kunnen beoordelen of alle spellen verantwoord zijn.

Annuleren?
Annuleren van een geboekte escape is niet mogelijk. Het is wel mogelijk om, bij beschikbaarheid, de boeking te verplaatsen naar een andere dag en tijd. Dat kan tot 3 dagen voor het oorspronkelijk geboekte tijdstip. Je kunt hiervoor per mail contact met ons opnemen.

Weigering
Het is niet toegestaan om de escaperoom te betreden onder invloed van drank of drugs, en onder de 18 jaar zonder 18+ begeleiding

Toegankelijkheid
De Proefkelder is gesitueerd in één van de beroemde Utrechtse werfkelders, uitsluitend bereikbaar met een trap vanaf de Oudegracht. Ook de ruimte zelf kent verschillende niveaus. Daarom is De Proefkelder helaas niet of nauwelijks toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Welke talen?

Onze escaperoom is standaard in het Nederlands, maar is ook in het Engels beschikbaar.

Bij je reservering graag even aangeven als je hem in het Engels wil spelen!

Wich languages?

Our escaperoom is designed in Dutch, but there’s also an English version available.

In your reservation, please tell us you would like to play it in English!

Staat jouw vraag er niet tussen?